صفحه اول lاطلاعیه ها lمیراث فرهنگی،صنایع دستی وگردشگری lاسلام lزبان وادبیات فارسی lایران
محصولات زراعتی هرات
محصولات زراعتی هرات

 

از محصولات زراعتی و میوه‌های هرات می‌توان از زعفران، عسل،  انواع انگور (انگور فخری، انگور لعل، انگور کشمشی، انگور عسکری، انگور پوشنگی، انگور حسینی، انگور روچه، انگور لوغی و… ) انواع خربزه، انواع زردآلو، انواع انار، انواع بهی، انواع انجیر، انواع بادام، انواع توت، انواع شفتالو، انواع آلو، انواع هندوانه، انواع سیب، انواع ناک و انواع امرود نام برد.

انگور هرات

انگور هرات

 

 

 

 

 

 

 

انگور هرات از شهرت بسیاری برخوردار است. نظامی سمرقندی در چهارمقاله می‌گوید: «… و در سواد هری صد و بیست نوع انگور یافته شود هر یک از دیگری لطیف تر.» مشهورترین اینها انگور فخری، لعل، کشمشی، عسکری، حسینی و مانند آنهاست. اولین انگوری که می‌چینند و به بازار می‌آید «رَوچه» نام دارد. بخش‌های کوچک یک خوشه انگور را در زبان گفتاری «تلیس» می‌گویند و چوب یا سیخی که از خوشه پس از خوردن انگور می‌ماند، «خجوم» می‌گویند.

از میوه‌ های هرات می‌توان انواع انگور از قبیل:انگور فخری، انگور لعل، انگور کشمشی، انگور عسکری، انگور پوشنگی، انگور حسینی، انگور روچه، انگور لوغی، انگور صاحبی، انگور کس نداره، انگور آبی، انگور مسکه، انگور شنگول خانی و انگور میراحمدی نام برد.

زعفران هرات

زعفران هرات

زعفران به عنوان طعم دهنده غذا به مقدار زیاد استفاده می‌شود. در طب سنتی، زعفران به عنوان تسکین دهنده و محرک جنسی کاربرد دارد. کشت زعفران در هرات سابقه هشتصد ساله دارد. خوشبختانه طی سالیان اخیر به کشت این محصول زراعتی در هرات توجه فراوان گردید و زعفران هرات از جمله مرغوب ترین زعفران های جهان به شمار می آید. زعفران افغانستان برای دو سال پی در پی در سطح جهان از لحاظ کیفیت، مقام اول را کسب کرده است.

زعفران افغانستان با «زعفران ۱۴ تاره هرات» موفق شد تا در نمایشگاه زعفران جهان که در کشور فرانسه برگزار شده، مقام اول «بهترین زعفران دنیا» را بدست آورد. زعفران به جهت طعم، بو و رنگ خاصی که دارد به وفور در غذاها (به ویژه در برنج، صنایع شرینی‌سازی، دواسازی و صنایع دیگر به مصرف می‌رسد.

عسل هرات

عسل هرات

عسل هرات که از زنبورهای عسل در بسیاری از ولسوالی هرات از جمله انجیل، گذره، کروخ و زنده جان تهیه می‌شود، دارای شهرت و محبوبیتی به سزا است. مرغوبترین و طبیعی ترین عسل، مربوط زنبور داران ولایت هرات می‌باشد. از این رو این محصول غذایی علاوه بر آنکه مصرف داخلی فراوان دارد، سوغات بسیار مناسبی برای همه خواهد بود.

عسل مایع شیرین و ارزشمندی است که زنبور عسل از شهد گل‌ها تولید می‌کند. آنچه مسلم است، این است که عسل همیشه و از قدیم‌ الایام مورد توجه و احترام همگان بوده است و بر روی پاپیروس از مصر در حدود ۳۵۰۰ سال پیش به خواص طبی آن اشاره گردیده است. ابوعلی سینای بلخی ۱۰۰۰ سال پیش در کتاب قانون خود نسخه‌های زیادی بر پایه عسل و موم آن تجویز کرده ‌است.

عسل تنها ماده غذایی طبیعی است که فاسد نمی‌شود. امروزه از عسل برای درمان سرفه، تقویت حافظه، درمان زخم‌ها، از بین بردن باکتری‌های مقاوم در برابر آنتی بیوتیک‌ها و در رفع صبوره و شوره سر استفاده می‌شود. گفتنی است، فصل زنبورداری از ماه حوت شروع و به استثنای مناطق کوهستانی تا نیمه ی ماه اسد ختم می گردد.

 

انجیر هرات

انجیر هرات

انجیر از گذشته ها در هرات به ویژه در ولسوالی های زنده جان و غوریان کشت می شده است. این میوه معمولاً در فصل تابستان برداشت شده و همراه با دیگر میوه های مشهور تولید شده در هرات، مانند انگور، خربوزه و هندوانه، وارد بازار می شود.

انجیر میوه ای مفید برای کنترول فشار خون می باشد. انجیر، اثر مفیدی بر کاهش وزن دارد و گرسنگی را به تاخیر می اندازد. از ابتلا به سرطان سینه جلوگیری می کند. انجیر یکی از بهترین میوه ها برای افزایش تراکم استخوان می باشد و از پوکی استخوان جلوگیری می کند. به بهبود سرفه و نفس کشیدن راحت کمک می کند. گذشته از فواید طبی که این میوه جات دارند، بسیار خوشمزه نیز هستند.

صفحه اول lاطلاعیه ها lمیراث فرهنگی،صنایع دستی وگردشگری lاسلام lزبان وادبیات فارسی lایران

کلیه حقوق این سایت متعلق است به سازمان فرهنگ و ارتباطات جمهوری اسلامی ایران-All rights reserved by the Culture and Communication Organization of the Islamic Republic of Iran